+36-30-171-3326 info@aktivweboldal.hu

Animáció készítés

Az animáció készítés segít, hogy feldobd online marketing rendszereidet.

KLIKK a videóra és nézd meg, miért lehet Neked is hasznos az animációs videó >>>

Neked milyen megoldásra lenne szükséged?

Az animáció segítségével sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudod bemutatni termékedet, szolgáltatásodat vagy cégedet. A hatás sokkal erősebb mint a hagyományos videók esetében nem is beszélve az egyszerű képes és szöveges tartalmakkal összehasonlítva.

Az animáció használható a figyelem felkeltésére, termék vagy szolgáltatás bemutatásra, érvelésre, ajánlat prezentációra, tehát a marketing folyamat minden szakaszában segíti az értékesítést.

A figyelem felkeltése manapság döntően a social media felületeken (YouTube, facebook, Tik Tok, Instagram) zajlik. Ezeken a felületeken nagyon hatékonyan alkalmazható az animációs videó. Újszerű videó típus ezeken a felületeken az úgynevezett „scroll stopping” ami a folyamatos görgetés megállítását tűzi ki célként. Ezek a videók általában 10-20 másodperc hosszúak.

A termék vagy szolgáltatás bemutatására alkalmas videók hossza átlag 1,5-2 perc. Léteznek 2D és 3D megoldások, attól függően, hogy milyen a forgatókönyv, mit kell szemléltetni. Sokkal gyorsabban és hatékonyabban lehet bemutatni, elmagyarázni egy szolgáltatás vagy termék hasznosságát mint egyéb eszközökkel.

Az ajánlat prezentáció a marketing folyamat kiemelkedően fontos része, itt mutatjuk be azt az értéket, melyet jó esetben az érdeklődő nem tud visszautasítani. Nem kérdés, hogy ebben a szakaszban is rengeteg hozzáadott értékkel rendelkeznek az animációs videók.

Az animáció készítés folyamata

1. Előzetes egyeztetés

Mindenek előtt érdemes egy kötelezettség mentes egyeztetés keretében megbeszélni az igényeket és bemutatni a lehetőségeket. Ha Vállalkozóként szeretnéd animációval feldobni online megjelenésedet előszőr is a célokat érdemes tisztázni. Az előzetes megbeszélés arra szolgál, hogy tisztázásra kerüljön az a cél, hogy mit szeretnél elérni a videóval, milyen területét szeretnéd támogatni vele a vállalkozásodnak és van-e valamilyen előzetes elképzelés a videó kapcsán.

Szintén itt érdemes megbeszélni a kereteket és a lehetőségeket, mert az animációs videóknak is vannak kereteik, illetve érdemes figyelembe venni a hatékonysági szempontokat is.

animációs lány figura
animációs figura

2. Forgatókönyv elkészítése

A forgatókönyv elkészítése kulcsfontosságú a munka során. Itt alakul ki az animáció témája, a jelenetek, a felépítés. Attól függően hogy mi a célja a videónak készül el a forgatókönyv, amely lehet nagyon aprólékos de lehet nagyvonalú is.

Vannak Ügyfelek, akik konkrét elképzelésekkel érkeznek, és szinte egy kis képregényt adnak át, hogy milyen végeredményt szeretnének látni.

Más Ügyfelek esetében semmilyen előzetes elképzelés nincs, csak a téma kerül megjelölésre és az animátor alakítja ki a forgatókönyvet.

A forgatókönyvet magát kis jelenetekként képzeld el, tehát az egyes mondandók, üzenetek megjelenítésének folyamatát kell összerakni.

3. Animálás és egyéb munkák

Ha kész a forgatókönyv indulhat az animálás, a tényleges munka.

Az animációt szoftverek segítségével végezzük, általában 3-5 szoftver hatékony együttműködéséből alakul ki a végleges eredmény. Fontos eleme a munkának az animálás mellett a zene, a hang effektek és sok esetben a narrátor megtalálása, kiválasztása.

Az animációs videó komplex és hatásos végeredményét legtöbb esetben a képi világ, a zenei világ és a hang alámondás hármasának összhangja adja meg.

animáció készítés
animációs videó figura

4. Utómunkák

Az animálás egy kézműves munka, rengeteg részletes és aprólékos tevékenység összessége. Szinte minden esetben szükség van utómunkákra, finomhangolásra. 

Ezek a finomhangolási körök lyanok mint a szobrászatban a csiszolás, ezek adják meg az igazi szépségét a végeredménynek.

Az animációs videó szolgáltatásoknál általában 2-4 finomhangolási kör van a végleges videó átadása előtt.

Animáció típusok

Számos megoldással tudunk szolgálni, a legegyszerűbb GIF animációktól kezdve, a 2D és 3D animációkon keresztül az igazán különleges, dinamikus animációs videókig.

Azt, hogy milyen megoldás lesz a javasolt megoldás, minden projekt esetében egyedileg alakítjuk ki, a Megrendelői igények felmérését követően.

Bemutatkozó videó

A legegyszerűbb, leggyorsabban elkészülő megoldásunk. Általában egy kiválasztott karakter mutatja be a céget vagy a szolgáltatást, esetleg az ajánlott terméket. Képi vagy videós háttér előtt döntően a szöveges feliratokkal, esetleg gépi hang alámondással jelenítjük meg a bemtatkozást. Rólunk oldalakra vagy rendezvény, esemény  bemutató oldalakra ajánljuk, ha nincsenek különleges vizuális igények.

Komplex videó

A komplex videók a leggyakrabban kért típusok. Széleskörű lehetőségeket biztosítanak a megjelenítésre és nagyon sok teret engednek a kreativitásnak. Léteznek ebben a típusban figurákkal megjelenített forgatókönyvek, prezentációk, „white board” és „doodle” stílusok. A komplex videó egy standard megoldásnak tekinthető, mely az igények jelentős részét általában lefedi.

3D videó

Igazán különleges és egyedi megjelenést lehet elérni ezzel a speciális megoldással. A figurák térbeli jellege, a betűk különleges mozgása, a videó a videóban megoldások nagyon látványossá teszik ezeket a kisfilmeket. Gyönyörű és részletgazdag hátterek, környezetek alakíthatók ki. Ha fontos a lenyűgöző megjelenés és valami igazán „ütős” megoldás a cél, érdemes ezt a típust választani.

Dinamikus videó

A megoldás segítségével bevonható a néző a folyamatba és eltérő tartalom jeleníthető meg, attól függően hogyen dönt. Dinamikus, kattintható elemek, gombok jeleníthetők meg a kisfimben és sorba fűzhetők különböző folytatások. Alapvetően értékesítsi célok megvalóstásához ajánlható ez a típus vagy akkor, ha több, különböző célcsoportunk van.

Referenciák

Nézd meg néhány korábban készült munkánkat:

Árak

karakter animációs videó

Karakter

39.000 Ft-tól

Bővebben

A karakter animációs videót akkor érdemes választanod, ha egy testreszabható, animációs figura segítségével mutatnád be vállalkozásodat, eseményedet, termékedet. Lehetőség van női gépi hang segítségével szöveges alámondásra, zenei aláfestésre, egyedi képes vagy videós háttér megjelenítésére.

komplex animációs videó

Komplex

79.000 Ft-tól

Bővebben

A komplex animációs videó talán a legismertebb videó típus. Ha szeretnéd vállalkozásod, terméked szemléletes bemutatását, szeretnél érthetően, látványosan elmagyarázni, bemutatni valamit, válaszd a komplex animációs videót. Számos stílus és design, karakter közül válogathatsz.

3d animációs videó

3 dimenziós

89.000 Ft-tól

Bővebben

A 3D animációs videók 3 dimenziós karakterekkel, környezettel és speciális, akár videó a videóban megoldásokkal nyűgözik le a nézőt.  Ha kiemelten fontos a látványvilág, vagy igazán különleges megjelenésre vágysz, válaszd a 3D animációs videót.

dinamikus animációs videó

Dinamikus

99.000 Ft-tól

Bővebben

A Dinamikus animációs videók a “király kategóriát” képviselik. Ezek a videók, videó láncokba szervezhetőek és a videón belül van lehetősége a nézőnek választani, kattintani, ami alapján eltérő folytatás vagy átirányítás történhet. Ha eltérő tartalmakat szeretnél megjeleníteni eltérő célcsoportoknak, a Dinamikus animációs videó a megoldás.

Legyen Neked is különleges online marketinged…

Érdemes animációs videót készíttetned ha…

  • Ha szeretnéd jobban megragadni a figyelmet.
  • Ha szeretnél hatásosabban magyarázni.
  • Ha hatékonyabban értékesítenél.
  • Ha kitűnnél a tömegből.
  • Ha növelnéd hirdetéseid megtérülését.

Vedd fel velem a kapcsolatot, szívesen segítek, hogyan tudja a Te vállalkozásodat is támogatni az animáció.

Az előzetes egyeztetés abszolút kötelezettség mentes.

Az animáció készítés remek lehetőség arra, hogy sikeresebbé tedd vállalkozásod online lábát.

Az eredményt szabadon felhasználhatod, korlátozások nélkül, számos online felületen.

Töltsd ki alábbi űrlapot, vagy hívj a

+36-30-171-3326 telefonszámon

nyíl kép
animációs videó
animációs videó figura
animáció készítés
animációs lány figura
animációs figura férfi
animációs figura