+36-30-171-3326 info@aktivweboldal.hu

Az online termék és szolgáltatási videók bizonyítottan drámai hatással vannak a konverziók növelésére. Egyszerűen fogalmazva: ha termékvideóid vannak az oldalon, akkor valószínűleg többet fogsz eladni. Az animáció készítés nagyon jó ötlet, ha sikeresebbé szeretnéd tenni online is a vállalkozásodat. Animált videó készítése tehát remek ötlet, ha fejleszteni szeretnéd online sikereidet.

  • Az ügyfelek 64%-a nagyobb valószínűséggel vásárol online terméket, miután megnézett egy videót
  • A vásárlók 72%-a inkább videón keresztül szeretne tájékozódni egy termékről vagy szolgáltatásról
  • 88%-kal több időt tölt az átlagos felhasználó egy videót tartalmazó weboldalon

Ezek tények, most már csak azt kell megvizsgálni, hogyan készíttethetsz szolgáltatás vagy termékvideókat eladásaid növelésére.

Videók az értékesítési folyamatban

Az értékesítési folyamat az online térben leggyakrabban alábbi lépéseken megy keresztül:

  • Figyelem megszerzése
  • Bizalom felépítése
  • Kérdések, kifogások kezelése
  • Meggyőzés
  • Értékesítés

Ezek a lépcsők leggyakrabban minden vásárlási folyamat részei. Ha megvizsgálod a lépéseket könnyű belátni, hogy videók segítségével mindegyik lépcső hatékonyan támogatható.

animált videó készítése

Hol, milyen videót érdemes használni

A figyelem megszerzése  leggyakrabban social media felületeken történik. Egy YouTube, facebook, Instagram felületére készített animációs videó 25-30 másodperc hosszú, gyakran meghökkentő „stop scrolling” típusú videó. Célja egyedül a figyelem megragadása és a potenciális érdeklődő tovább léptetése a vásárlói úton.
A bizalom felépítésére érdemes referenciákat, vevői vélemményeket bemutatni. Ezek is sokkal hatékonyabban megvalósíthatóak videók segítségével.
A kérdések, kifogások kezelése a szokásos GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések) mellett videós szemléltetéssel sokkal hatékonyabb. A videó segít, hogy hitelesen kezeld a leggyakoribb kérdéseket, kifogásokat.
A meggyőzés a prezentálás egyértelműen videó műfaj. Ha kell számos haszonérv jeleníthető meg, táblázatokkal, diagramokkkal, bizonyítékokkal támasztható alá a termék, szolgáltatás hasznossága.
Az értékesítés, az ajánlat bemutatása egyértelműen hatékonyabb videó segítségével. Az ajánlattá formált termék vagy szolgáltatás videó segítségével bemutatva sokkal hatékonyabb.

Animált videó készítése a megoldás…

Az animációs videók számos típusa létezik. Készülhetnek figyelemfelkeltés, magyarázat, értékesítési céllal egyaránt.

A videó mellett vannak egyébként egyéb megoldások, melyek a figyelem megragadására szolgálhatnak. Ismét reneszánszát érik az okosan használt és készített gif animációk, melyek folyamatos mozgó jeleneteket tudnak  prezentálni. Ezek a gif képek jól használatóak figyelemfelkeltésre (popup megoldásokhoz vagy újdonság, akció értesítőként) és rövid magyarázat bemutató eszközként. (például blogokba is)

Ha szeretnél részletesebb tájékoztatást kapni az animált videó készítése kapcsán, vedd fel velem a kapcsolatot:

animációsvideó logo

You have Successfully Subscribed!